ua en ru

Президент суду в Гаазі 12 травня розгляне рішення про подальший розгляд справи

Президент суду в Гаазі 12 травня розгляне рішення про подальший розгляд справи Фото: міжнародний суд ООН в Гаазі

Рада безпеки ООН збереться в Гаазі 12 травня

Президент Міжнародного суду в Гаазі 12 травня розгляне рішення про подальший розгляд справи України проти Російської Федерації. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передає пресс-служба Петра Порошенка.

"Суд підтримав Україну і це дуже важливо. Це особливо важливо з огляду на те, що справа стосується одного з постійних членів Ради безпеки ООН. 12 травня ми збираємося ще раз в Гаазі, і президент суду буде приймати рішення про подальший розгляд справи, а саме як вона буде просуватися і скільки нам буде надано часу на підготовку основного меморандуму, де ми маємо викласти всі докази в деталях, включаючи вже і суб'єктивну сторону цієї справи", - сказала Зеркаль.

Нагадаємо, раніше Міжнародний суд ООН в Гаазі опублікував повний текст рішення по справі України проти Російської Федерації. Суд визнав, що позов України в частині фінансування Росією тероризму, у тому числі постачання зброї, не відповідає всім необхідним вимогам. У зв'язку з цим Міжнародний суд ООН не побачив причин для запровадження додаткових заходів проти РФ за порушення Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму.