ua en ru

Президент Світової нафтової ради застеріг всіх від політизації теми енергоносіїв

Президент Світової нафтової ради Ренато Бертани застеріг всіх від політизації теми енергоносіїв. Про це він заявив під час міжнародної виставки "Нафта і газ" в Москві.

"Нафта і газ, в кінцевому рахунку, споживаються усім людством, відповідно, шукати шляхи подальшого розвитку паливно-енергетичного комплексу є нашим спільним завданням", - зазначив Бертани.

За його словами, значна частина майбутнього Світового нафтового конгресу буде присвячена інноваціям у галузі нафтовидобутку, і в першу чергу, у розробці сланцевої нафти та сланцевого газу, виробництва відповідного обладнання для цього.

За його словами, "сланцева революція" вже стала одним з найважливіших чинників, що сприяли економічному піднесенню у США, який перехід до того, що Америка, можливо, буде експортувати природний газ і набагато менше залежати від імпорту нафти. Що ж стосується Росії, то її потенціал у галузі розвитку сланцевої нафти і газу представляється величезним.

"За останніми даними Управління з інформації в галузі енергетики США, Росія володіє найбільшим потенціалом у світі для розробки сланцевої нафти, з запасом ресурсів приблизно в 75 мільярдів барелів", - розповів Бертани.

Він також висловив упевненість, що Росія готова до 21-го Світового нафтового конгресу.
"Росія - визнаний світовий лідер в області видобутку нафти, відповідно, вона зможе організувати цей найбільший світовий форум зі знанням найменших нюансів і специфіки галузі", - зазначив Бертани.