ua en ru

За злочини проти України до відповідальності притягнуть 8 тис. правоохоронців і військових, - Матіос

За злочини проти України до відповідальності притягнуть 8 тис. правоохоронців і військових, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Матіос пообіцяв, що зрадників чекає суд

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос обіцяє притягнути до відповідальності близько 8 тис. правоохоронців та військових за злочини проти національної безпеки України. Про це Матіос заявив сьогодні, 13 серпня, під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент у нас є повний список, і здійснюється збір доказів відносно тих 5 тис. правоохоронців, біля 3 тис. військових, які перейшли на сторону ворога. Хочу наголосити для всіх: зрадники будуть притягнуті до відповідальності. Закон буде мати своє логічне закінчення вироком українського суду, і всі ці дані будуть акумульовані в єдине провадження і про розв'язання військового конфлікту на території України, і про здійснення збройної агресії з боку РФ, і це стане основною підвалиною для подачі доказової бази до міжнародних судових інституцій", - сказав Матіос.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про доставку в суд та взяття під варту начальника Генштабу ВС РФ Валерія Герасимова.