ua en ru

Прем'єр-міністра Іспанії викликали до суду у справі про корупцію

Прем'єр-міністра Іспанії викликали до суду у справі про корупцію Фото: прем'єр-міністра Іспанії викликали до суду

Справа дійшла до суду після тривалого розслідування

Прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя викликали у якості свідка до суду, який розглядає справу про корупцію у "Народній партії", яку очолює Рахой, передає Reuters.

Повідомляється, що справа дійшла до суду після тривалого розслідування. Відомо, що Рахой намагався дистанціюватися від низки корупційних скандалів довкола його партії.

Зазначено, що довгострокове розслідування "відкатів для контрактів", відоме як справа Гюрттеля, тривало майже 10 років і дійшло до суду минулого жовтня.

"Народна партія" заперечує той факт, що будь-які її члени брали участь у корупційних злочинах. Партія заявляє, що лише деякі з її політиків корумповані, і вона сама вирішить цю проблему.

На даний момент суд намагається притягнути до відповідальності членів партії, у тому числі колишнього партійного скарбника Луїса Барсенаса, за звинуваченням у організованій злочинності, фальсифікації рахунків, торгівлі впливом і податкових злочинах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європейському союзі 16 країн оголосили про свій намір розпочати співпрацю для створення Європейської прокуратури для протидії корупції (ЕППК).