ua en ru

Прем'єр-міністр Японії просив Китай припинити поставки нафти в КНДР

Прем'єр-міністр Японії просив Китай припинити поставки нафти в КНДР Фото: Сіндзо Абе (flickr.com/foreignoffice)

Прем'єр-міністр Японії звернувся до лідера Китаю з проханням припинити експорт нафти в КНДР

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе звернувся до лідера Китаю Сі Цзіньпін з проханням припинити експорт нафти в КНДР. Про це повідомляє Nikkei.

Як зазначається, у Токіо вважають, що постачання нафти можуть стати ще одним важелем тиску на політику Пхеньяна.

Китай є основним постачальником нафти в КНДР, тому в Японії вирішили саме через нього посилити тиск на Північну Корею. З подібною пропозицією Абе звернувся до лідера Китаю під час зустрічі на саміті G20 в Гамбурзі.

"Зараз вкрай важливо посилити тиск на Північну Корею, і я хочу, щоб ви зіграли більш конструктивну роль", - заявив Сіндзо Абе.

У відповідь Сі Цзіньпін нагадав главі японського уряду, що Пекін вже виконує зобов'язання з накладеними на Пхеньян санкціями, вказавши на призупинення імпорту вугілля з КНДР. Крім того, китайський лідер заявив про неприйняття КНР "односторонніх" заходів тиску на Північну Корею.

В кінці червня The New York Times повідомляла з посиланням на джерела, що державна нафтова компанія Китаю CNPC припинила експорт нафти в КНДР. 9 липня Китай перервав усі контакти з КНДР у військовій сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз (ЄС) і Японія укладуть масштабну угоду про вільну торгівлю, що відкриває насамперед ринок для японських автомобілів і європейських продуктів харчування.