ua en ru

ЄС і Японія укладуть масштабну угоду про вільну торгівлю

ЄС і Японія укладуть масштабну угоду про вільну торгівлю Фото: ЄС і Японія (eesc.europa.eu)

В першу чергу відкриється ринок для японських авто і європейських продуктів харчування

Європейський Союз (ЄС) і Японія укладуть масштабну угоду про вільної торгівлі, що відкриває насамперед ринок для японських автомобілів і європейських продуктів харчування. Про це повідомляє DW.

"ЄС і Японія після 4 років переговорів прийшли політичної згоди з масштабної угоди про вільну торгівлю. Сторони усунули "кілька останніх протиріч" і "рекомендували лідерам підписати його на зустрічі", - йдеться в повідомленні єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем.

Згідно з інформацією видання, очікується, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе затвердить торговельну угоду у четвер, 6 липня 2017 року, на зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

Так, в документі йдеться про відкриття європейських ринків для японської автоіндустрії, тоді як Токіо повинен зняти бар'єри для сільськогосподарської продукції з ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламенти України, Грузії і Молдови підписали спільну декларацію, в якій просять Європейський парламент ухвалити резолюцію з висловленням підтримки відкриття перспективи членства трьох держав в ЄС.