ua en ru

Прем'єр-міністр Польщі розповів про Другу світову війну та Голокост

Прем'єр-міністр Польщі розповів про Другу світову війну та Голокост Фото: Матеуш Якуб Моравецький, прем'єр-міністр Польщі (wikimedia.org)

Прем'єр-міністр заявив, що Польща була першою жертвою Третього Рейху

Канцелярія прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького опублікувала спеціальний відеоролик на англійській мові, присвячений історії Польщі в період Другої світової війни. Про це повідомляє Польське радіо.

В опублікованому матеріалі глава польського уряду Матеуш Моравецький розповідає про захоплення нацистами Польщі, також його звернення проілюстровано архівними матеріалами та фотографіями.

Прем'єр-міністр говорить, зокрема, про те, що "Польща була першою жертвою Третього Рейху, а смерть і страждання в німецьких нацистських концтаборах були спільною долею євреїв, поляків і багатьох інших народів та етнічних груп".

За словами глави уряду, Польща опинилася під німецькою і радянською окупацією, і майже кожна польська сім'я втратила під час війни когось зі своїх близьких.

Моравецький уточнив, що заперечення Голокосту є фальсифікацією історії, так само як применшення відповідальності справжніх авторів злочинів і приписування її жертвам.

Нагадаємо, раніше прем'єр Польщі пояснив прийняття скандального закону про інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".