ua en ru

Прем'єр Іраку повідомив, що готовий прийняти будь-яку допомогу для боротьби з ІГ

Прем'єр Іраку повідомив, що готовий прийняти будь-яку допомогу для боротьби з ІГ Фото: Хейдар аль-Абаді

Він висловив здивування у зв'язку із застереженнями від співпраці з Росією проти ІГ

Прем'єр-міністр Іраку Хейдар аль-Абаді заявив у суботу, що прийме допомогу будь-якої коаліції для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це повідомляє РІА Новини.

"Я не бачу проблеми, якщо російська сторона буде завдавати ударів по" Ісламській державі" в Іраку після координації з нами", - зазначив аль-Абаді на прес-конференції в Багдаді, яку транслював супутниковий телеканал "Аль-Маядін".

Відзначимо, російська авіація в Сирії здійснила понад 60 вильотів.

За його словами, під час перебування в Нью-Йорку він провів 30 зустрічей з керівництвом різних держав, які пропонували свою допомогу для протидії ІГ.
Крім того, аль-Абаді заявив, що прийме допомогу від будь-якого боку, бо Ірак - єдина держава на землі, яка в даний час протистоїть угрупованню та потребує міжнародної допомоги.

Повідомляється, що про створення інформаційного центру в Багдаді було офіційно оголошено 27 вересня. Основними функціями цієї структури буде збір, обробка, узагальнення та аналіз поточної інформації про обстановку в Близькосхідному регіоні в контексті боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", розподіл її по призначенню і оперативна передача генеральним штабам зазначених країн.

Нагадаємо, подвійний теракт стався в Багдаді, є загиблі.