ua en ru

Прем'єр Іраку наказав провести розслідування атаки ІГ на шиїтські війська

Прем'єр Іраку наказав провести розслідування атаки ІГ на шиїтські війська Фото: Хайдер Джавад Аль-Абаді, прем'єр-міністр Іраку (facebook.com/haider.alabadi.iraq)

В результаті зіткнення загинуло 27 шиїтів

Прем'єр-міністр Іраку Хейдар аль-Абаді розпорядився провести термінове розслідування обставин атаки бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" (ІГ) на шиїтських бійців на півночі Іраку. Про це, як передає sg.news.yahoo.com, заявив у понеділок радник глави уряду Іраку з питань національної безпеки Фалех аль-Файяд.

За його словами, необхідно негайно розібратися з вбивством 27 осіб і помститися за них.

"Прем'єр, головнокомандувач збройними силами Хейдар аль-Абаді наказав провести термінове розслідування цього віроломного злочину", - зазначив він.

Фалех аль-Файяд також висловив співчуття сім'ям мучеників, пообіцявши помститися за них, знищивши останні залишки злочинних банд "Даиш" (арабська назва ІГ).

Зіткнення з бойовиками стався в неділю 18 лютого. Зокрема, одне з формувань шиїтських воєнізованих загонів "Аль-Хашд аш-Шааби" потрапив в засідку в селі Ес-Саадуния в провінції Кіркук, бій тривав близько двох годин. Шиїти не змогли протриматися до приходу підкріплень, і в результаті отримали убитими 27 осіб.

ІГ у свою чергу, підтвердило причетність до атаки, повідомивши про знищення 20 шиїтських бійців і п'яти бронемашин. У понеділок об'єднана угруповання сил "Аль-Хашд аш-Шааби" і федеральної поліції Іраку почали антитерористичну операцію в Ес-Саадунии.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Іраку за роки війни проти терористичної організації "Ісламська держава" нанесено шкоди на 45,7 млрд доларів, передає The Wall Street Journal з посиланням на заяву експертів Світового банку та влади Іраку.