ua en ru

Прем'єр Данії прилетів до Києва на літаку вартістю в два рази нижче Airbus Порошенка

Прем'єр Данії прилетів до Києва на літаку вартістю в два рази нижче Airbus Порошенка Фото: літак Bombardier Challenger коштує в два рази дешевше Airbus Порошенко

Літак, на якому прилетів Расмусен, коштує 30-35 млн доларів

Сьогодні, 19 квітня 2016 року, Київ з робочим візитом відвідав прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен. Він провів зустрічі з президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Примітно, в Україну Ларс Лекке Расмуссен прибув на літак Bombardier Challenger однієї з 600-х серії, який знаходиться в парку Королівських військово-повітряних сил Данії.


За словами керівника однієї з українських авіакомпаній, подібний новий літак з заводу може коштувати приблизно в залежності від комплектації 30-35 млн доларів, а витрата палива близько 1 тонни на годину.

Разом з тим президент України користується час від часу двома літаками – А-319 і АН-148. За словами співрозмовника, Airbus-319 коштує з заводу близько 70-80 млн доларів (витрата палива 2,3 тонни на годину), а Ан-148 - близько 30 млн доларів (витрата палива 1,6 тонни на годину).

літак, данія

Фото: літак, на якому прилетів до Києва прем'єр Данії

літак порошенко

Фото: Airbus президента України коштує в два рази дорожче

Примітно, що за даними МВФ, ВВП Данії на душу населення за паритетом купівельної спроможності в 2015 році становив 45,7 тис. доларів, а України – 7,5 тис. доларів.

Зазначимо, що президентський борт Airbus-319 був придбаний Україною ще в той час, коли главою держави був Віктор Ющенко.

Нагадаємо, Порошенко обговорив з прем'єром Данії продовження санкцій проти РФ.