ua en ru

Порошенко обговорив з прем'єром Данії продовження санкцій проти РФ

Порошенко обговорив з прем'єром Данії продовження санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко

Прем'єр-міністр Данії перебуває у Києві з робочим візитом

Президент України Петро Порошенко обговорив з прем'єр-міністром Данії Ларсом Льокке Расмусеном, який перебуває у Києві з робочим візитом, питання продовження санкцій проти Російської Федерації, передає корреспонлент РБК-Україна.

"Ми вітаємо чітку позицію Копенгагена, вдячні за позицію щодо необхідності продовження санкцій проти країни-агресора у зв'язку з невиконанням взятих на себе зобов'язань щодо імплементації мінських угод", - повідомив Порошенко.


Як повідомив Порошенко, під час бесіди був зроблений акцент на необхідності виконання російською стороною мінських угод. Також Порошенко поінформував прем'єр-міністра Данії про загострення ситуації на сході України, збільшенні кількості обстрілів, з використанням артилерії і мінометів, що є неприпустимим.

Крім того, глава держави підкреслив, що українська сторона продовжує виконувати взяті на себе зобов'язання.

"Наші пріоритети були і залишаються незмінними, це притодія агресії, і це європейська інтеграція. Саме це закладено в новій програмі уряду, яка була затверджена українським парламентом і саме це звучало в моєму виступі в парламете під час представлення нового уряду. Ми мали дуже дружню й ефективну розмову з паном прем'єр-міністром, продовжимо під час ланчу",- додав він.

Він також зазначив, що цей візит унікальний тим, що є першим візитом в Україну і першим візитом глави уряду однієї з країн ЄС після формування нового уряду в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко сьогодні, 19 квітня, проведе переговори з прем'єр-міністром Королівства Данія Ларсом Льокке Расмуссеном.