ua en ru

Прем'єр Вірменії Пашинян оголосив про відставку

Прем'єр Вірменії Пашинян оголосив про відставку Фото Нікол Пашинян (twitter.com/politinform_su)

Пашинян пішов у відставку заради підготовки дострокових парламентських виборів у Вірменії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян йде у відставку, про що він оголосить до кінця цього тижня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Пашиняна France24.

За словами Пашиняна, цей крок він повинен зробити для того, щоб в країні відбулися дострокові парламентські вибори. Вони повинні пройти в середині грудня.

"Дострокові вибори повинні відбутися 9 або 10 грудня, додайте або відніміть день. Це буде в той період часу, тому я повинен буду подати у відставку до 16 жовтня", - сказав Пашинян.

Нагадаємо, 8 жовтня 2018 року, через тиждень протестів в Єревані, у Вірменії погодили проведення дострокових парламентських виборів в грудні.

Раніше, 2 жовтня в Єревані тисячі людей вийшли на мітинг до будівлі вірменського парламенту на заклик Пашиняна. Це сталося після того, як парламент прийняв на позачерговому засіданні в другому і остаточному читанні зміни до закону "Про регламент національних Зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту.

Після цього прем'єр Пашинян підписав указ про звільнення від займаних посад міністрів від партій, які голосували за цей законопроект. Також він заявив, що піде у відставку, таким чином запустивши процес підготовки до дострокових виборів.