ua en ru

Припинення вогню на Донбасі надзвичайно важливt для проведення розслідування катастрофи Boeing, - Малайзія

Припинення вогню на сході України надзвичайно важливо для проведення розслідування катастрофи літака Boeing-777 на Донбасі.

Припинення вогню на сході України надзвичайно важливо для проведення розслідування катастрофи літака Boeing-777 на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ Малайзії Аніф Аман, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН з розслідування причин падіння літака Boeing-777 "Малазійських авіаліній" на Донбасі.

"Припинення вогню на сході надзвичайно важливо, щоб провести повне розслідування катастрофи літака на сході України", - заявив Аман.

За його словами, Малайзія отримала гарантії пошуку останків загиблих у авіакатастрофі, передачі самописців з літака, а також гарантій доступу до місця аварії. Перші дві гарантії були виконані.

"На жаль безперешкодний доступ до місця аварії не було забезпечено, так як там тривали збройні сутички", - заявив Аман.

За його словами, із 225 упізнаних на сьогодні останків пасажирів борту MH17 - 43 громадян Малайзії, з них 35 вже репатрійовані в Малайзії.

"Малайзія вітає попередній доповідь", - заявив міністр закордонних справ Малайзії.

Нагадаємо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Влада України звинувачує бойовиків в тому, що вони збили авіалайнер з допомогою установки "Бук".

Згідно з попереднім звітом про причини аварії літака, опублікованому на сайті Ради безпеки Нідерландів 9 вересня, Boeing-777 "розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні".