ua en ru

Представники Миколаївської облорганізації "Батьківщини" провели в Харкові пікет

Сьогодні під стінами лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де під вартою утримується Юлія Тимошенко, активісти Миколаївської облрганізаціі партії «Батьківщина» провели акцію протесту проти нових кримінальних справ стосовно екс-прем'єра. Про це повідомляє прес-служба партійної обласної організації.

В акції взяли участь близько 50 осіб, які встановили п'ять наметів і розгорнули плакати з вимогою звільнити їх лідера.

Приводом для проведення пікету було судове засідання у справі ЄЕСУ, призначене на понеділок. На думку учасників акції, влада намагається знайти нові мотиви для утримання під вартою екс-прем'єра, оскільки, впевнені мітингувальники, Європейський суд з прав людини визнає незаконним і політично мотивованим вирок екс-прем'єра з газової справи.

Представники Миколаївської облорганізації "Батьківщини" провели в Харкові пікет

Юлія Тимошенко відмовилася виїжджати на судове засідання, про що присутніх повідомив начальник Качанівської колонії. Засідання суду перенесено на 25 жовтня.

З ув'язненої зустрілася її дочка Євгенія Тимошенко. «Вона (екс-прем'єр) відчуває підтримку, це дуже цінно і додає мамі сили для боротьби», - сказала Євгенія Тимошенко.

Одним з ініціаторів акції протесту виступив представник бюро Миколаївської обласної організації «Батьківщина» Михайло Соколов. Пікетники відзначили що новий в.о. керівника обласної партійної організації Тарас Кремінь, а також близькі до нього члени бюро, від участі в пікеті відмовилися. На думку пікетувальників, це пов'язано з тим, що Кремінь є креатурою Арсенія Яценюка, який у світлі прийдешніх виборів Президента намагається посилитися за рахунок місцевих організацій «Батьківщини».

Представники Миколаївської облорганізації "Батьківщини" провели в Харкові пікет