ua en ru

Представників провідних американських ЗМІ не пустили на брифінг у Білому домі

Представників провідних американських ЗМІ не пустили на брифінг у Білому домі Фото: на брифінг у Білий дім не пустили журналістів провідних видань США

На прес-конференцію Шона Спайсера не потрапили журналісти The New York Times, Politico і CNN

Адміністрація Білого дому Сполучених Штатів у п'ятницю, 24 лютого, відмовилася пропустити на регулярний брифінг прес-секретаря президента США Шона Спайсера журналістів видань The New York Times, Politico, BuzzFeed News, The Los Angeles Times і CNN. Про це повідомила газета The New York Times.

Видання стверджує, що на брифінг у Білий дім цього разу пропустили тільки журналістів певних видань, присутність яких на заході була підтверджена заздалегідь.

Зі слів кореспондента NYT, на прес-конференцію допустили представники консервативних видань Breitbart News, The One America News Network, The Washington Times, The Wall Street Journal, а також телеканалів ABC, CBS, Fox News і агентства Bloomberg.

Журналісти видання The Time і агентства Associated Press, яких готові були пропустити, відмовилися відвідати прес-конференцію на знак солідарності з недопущеними колегами.

"Нічого подібного ніколи не відбувалося в Білому домі за нашу довгу історію, що охоплює кілька адміністрацій різних сторін. Ми рішуче протестуємо проти виключення The New York Times та інших новинних організацій. Очевидно, що вільний доступ ЗМІ до прозорого уряду - вирішальний фактор для національних інтересів", - заявив виконавчий редактор The New York Times Дін Баквет.

Нагадаємо, директор ФБР Джеймс Комі відмовив Білому дому у проханні зібрати керівництво американських ЗМІ та спростувати твердження про контакти між працівниками виборчого штабу Дональда Трампа і представниками Росії під час президентських виборів США.