ua en ru

Представник РФ в ООН заявив про тиск на учасників Генасамблеї перед голосуванням по Криму

Учасники Генасамблеї ООН піддалися тиску перед голосуванням по резолюції щодо Криму.

Учасники Генасамблеї ООН піддалися тиску перед голосуванням по резолюції щодо Криму. Про це журналістам заявив представник Російської Федерації в ООН Віталій Чуркін.

Перед голосуванням до Генеральної Асамблеї ООН по резолюції, що підтримує територіальну цілісність України, представники багатьох країн, за словами Чуркіна, скаржилися на те, що піддаються "колосальному тиску" з боку західних держав для того, щоб вони проголосували в підтримку цього документа.

"Ймовірно, тактика тиску, якою користуються наші західні колеги, набула подібний вплив, і деякі країни голосували, що називається, згнітивши серце, про що вони нам говорили і скаржилися на тей великий тиск, який на них чинили. Але тим не менше, мені здається, результат цілком для нас хороший. Загалом-то, певну моральну і політичну перемогу ми здобули", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) визнала незаконним референдум по приєднанню Автономної Республіки Крим до Російської Федерації, який відбувся 16 березня 2014 р.

За ухвалення резолюції проголосували 100 представників делегацій, проти - 11, утримались - 58.