ua en ru

Роллінс: виплата податкової заборгованості призвела б до банкрутства "Укрнафти"

Роллінс: виплата податкової заборгованості призвела б до банкрутства "Укрнафти" Фото: глава "Укрнафти" Марк Роллінс заявив, що виплата всієї податкової заборгованості призвела б до банкрутства компанії

У пріоритетах "Укрнафти" - виплата заробітних плат співробітникам і операційні витрати

Якщо б ПАТ "Укрнафта" виплатила всю податкову заборгованість, то компанія збанкрутувала. Про це 27 квітня під час брифінгу заявив Голова Правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс, коментуючи звинувачення представника Державної фіскальної служби, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо б ми спробували сплатити податкову заборгованість, то це призвело б до банкрутства компанії ... Уряд України, як і фіскальні органи, мали інформацію про податкову заборгованість, коли мене призначали головою компанії", - заявив Роллінс.


За його словами, через підвищення цін на нафту потік грошових коштів у ПАТ "Укрнафта" покращився, проте його все одно не достатньо для того, щоб ефективно управляти компанією, здійснювати господарську діяльність та виплачувати податкову заборгованість. Зараз у пріоритетах "Укрнафти" - виплата заробітних плат співробітникам і операційні витрати.

"Все інше йде на виплату поточних податкових зобов'язань", - зазначив Роллінс.

Керівник "Укрнафти" підкреслив, що вже вносив кілька пропозицій з вирішення проблеми заборгованості підприємства.

"Останню пропозицію, яку я зробив, - це проведення досудової санації. Ця процедура спрямована на те, щоб виплатити заборгованість повністю, але протягом більшого періоду часу", - повідомив Роллінс.

Однак, за словами глави "Укрнафти", засідання наглядової ради, яка ініціювала би відповідний процес, тричі відкладалося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" починає процес реструктуризації з метою підвищення ефективності роботи компанії та оптимізації організаційних процесів.