ua en ru

На свята Держприкордонслужба активізує виявлення проросійсько налаштованих осіб

На свята Держприкордонслужба активізує виявлення проросійсько налаштованих осіб Фото: Василь Серватюк

Резервами ДПС посилена українсько-молдавський та україно-російський кордон

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України (ДПС) Василь Серватюк заявив, що Держприкордонслужба в межах компетенції вживає заходів для забезпечення належного рівня прикордонної безпеки під час масових заходів на території України, які відбудуться в найближчий місяць. Про це повідомили в прес-службі МВС.

"Згідно аналізу ситуації напередодні та в період проведення зазначених заходів, основні зусилля будуть зосереджені на виявленні проросійськи налаштованих осіб", - заявив Серватюк.

За його словами, резервами ДПС посилені україно-молдавська і українсько-російська ділянки державного кордону. Щоденно здійснюється повітряний моніторинг, почалася навігація в морі та річках, а також посилений прикордонний контроль у всіх пунктах пропуску.

Протягом найближчого місяця на території України планується проведення низки заходів за участю великої кількості громадян. Зокрема, мова йде про великодні свята, проведення в Україні Чемпіонату світу з хокею і Міжнародного музичного конкурсу "Євробачення-2017", святкування річниці аварії на Чорнобильській АЕС та інших загальнодержавних заходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич заявив, що у великодню ніч до забезпечення порядку залучать майже 25 тис. правоохоронців.