ua en ru

Правоохоронці викрили на хабарі експерта криміналістичного центру МВС

Правоохоронці викрили на хабарі експерта криміналістичного центру МВС Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

СБУ викрила експерта одеського криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ

Правоохоронці викрили на хабарі експерта одеського криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ (МВС). Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ) в Facebook.

"Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарі керівника одного зі структурних підрозділів Одеського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці отримали інформацію, що завідувач одного з секторів відділу оціночної діяльності одеського криміналістичного центру систематично вимагав гроші від місцевих жителів.

Так, чиновник за "винагороду" прискорював проведення експертних досліджень і занижував собівартість майна, що призводило до зниження податкових надходжень до держбюджету від операцій з нерухомістю. Розцінки зловмисника "стартували" від тисячі доларів.

Наголошується, що співробітники СБУ задокументували, що чиновник вимагав від власника майна тисячу доларів за заниження втричі собівартості приватного будинку під час проведення експертизи.

Оперативники спецслужби затримали експерта поблизу адмінбудівлі центру при отриманні другої половини хабара за надану зі "знижкою" експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Експерта одеського криміналістичного центру МВС викрила на хабарі #СБУ Співробітники Служби безпеки України спільно з...

Опубліковано Служба безпеки України 4 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсоні співробітники СБУ затримали групу людей за запуск квадрокоптера над військовою частиною.