ua en ru

Правоохоронці обшукують аеропорт "Бориспіль"

Правоохоронці обшукують аеропорт "Бориспіль" Фото: правоохоронці обшукують аеропорт "Бориспіль"

Обшуки проводяться за фактом нанесення значного збитку державі посадовими особами

Правоохоронні органи проводять обшуки в міжнародному аеропорту "Бориспіль" а рамках розслідування кримінальної справи за фактом зловживання владою та службовим становищем посадових осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Одна з українських телепрограм "Схеми. Корупція в деталях" надала відомості про те, що посадові особи Міністерства інфраструктури України, регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області, Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", спільно з підприємствами-орендарями майна в Борисполі, провели конкурс на право укладення договору оренди нерухомого майна з метою одержання неправомірної вигоди


Всупереч вимогам законодавства, вищевказані особи передали державну власність, а саме нежитлове приміщення будівлі цеху бортового харчування та твердого покриття біля нього, в суборенду. Внаслідок чого, завдали значної шкоди інтересам держави.

На основі отриманої інформації було отримано постанову на досудове розслідування.

Працівники Бориспільської місцевої прокуратури за підтримки Служби безпеки України проводять обшуки з метою відшукування, виявлення, фіксації і вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ проводить обшук в головному офісі "Укргазвидобування".