ua en ru

Правоохоронці провели понад 100 обшуків через незаконну вирубку лісу, - Луценко

Правоохоронці провели понад 100 обшуків через незаконну вирубку лісу, - Луценко Фото: Юрія Луценка

Як зазначається, організатори злочинів затримано

Протягом тижня правоохоронці провели понад 100 обшуків за фактами незаконної вирубки та реалізації лісу за фіктивними документами. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Липа - це дуб, оформлений як сосна", - цей старий анекдот виявився реальністю під час обшуку у Львівській області. За фальшивими сертифікатами походження, з фальшивими чіпами, дуб відправляли як сосновий кругляк, який не заборонений до експорту", - зазначає Луценко.


За словами глави ГПУ, протягом тижня його відомство, а також обласні прокуратури Вінницької, Львівської та Чернівецької областей разом із СБУ та УВС провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеревини за фіктивними документами.

"Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: "чорна" бухгалтерія, підроблені накладні, печатки різних юридичних осіб, банківські картки, транспортні засоби, тисячі кубів лісової продукції", – зазначив глава ГПУ.

Луценко заявив, що організаторів злочинів затримали, також встановлено їх керівництво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко саботує процес залучення до кримінальної відповідальності судді-хабарника з Харкова.