ua en ru

Правоохоронці ліквідували одну зі схем фінансування бойовиків ЛНР

Правоохоронці ліквідували одну зі схем фінансування бойовиків ЛНР Фото: МВС

Відкрито кримінальне провадження

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Луганській області викрили схему фінансування терористичної організації, так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), посадовими особами підприємства Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Оперативники МВС виявили факт перерахування одним з ТОВ Луганщини понад 1,5 мільйона гривень на рахунок ПП, розташованого на непідконтрольній Україні території. Відкрито кримінальне провадження. Винним може загрожувати покарання - до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, правоохоронцями було встановлено, що у Луганській області одне з товариств з обмеженою відповідальністю, яке перереєстровано на території України, у 2015 році проводило будівельно-монтажні роботи та здійснювало постачання товарно-матеріальних цінностей для бюджетних установ на території області. Після виконання робіт частину отриманих коштів посадові особи цього ТОВ перераховували на розрахунковий рахунок приватного підприємства, яке зареєстроване на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області.

"Загалом на розрахунковий рахунок вказаного підприємства за проведені роботи, матеріали та оргтехніку перераховано понад 1,5 мільйона гривень. У подальшому ці кошти були переведені у готівку та направлені на сплату податків та інші механізми фінансування терористичної діяльності так званої ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за вказаним фактом слідчим управлінням ГУМВС України у Луганській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. За вчинення таких дій передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала схему фінансування ДНР/ЛНР через одну з платіжних систем.