ua en ru

Уряд України виділить на будівництво нового корпусу севастопольської ЛОР-лікарні 30 млн грн, - Яцуба

Уряд України виділить на будівництво нового корпусу севастопольської ЛОР-лікарні 30 млн грн. Про це заявив голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба, повідомляє прес-служба уряду. У той же час, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд візьме участь у фінансуванні будівництва нового ЛОР-корпусу у складі міської лікарні №1 імені Пирогова у місті Севастополі.

"У Севастополі має бути сучасна лікарня, яка надаватиме севастопольцям послуги, такі, як ми бачили в корпусі ендоваскулярної хірургії. І ми з вашим головою міськадміністрації домовилися, що третину витрат візьме на себе міський бюджет Севастополя, а дві третини - уряд. Корпус ми побудуємо швидко, я думаю, ми разом відкриємо його через рік. А потім приведемо до ладу і весь лікарняний корпус міста Севастополя", - підкреслив Микола Азаров.

За словами Володимира Яцуби, на будівництво нового корпусу ЛОР-лікарні необхідно близько 40 млн грн, із яких 30 млн грн виділить Кабінет міністрів і 15 млн грн - міськадміністрація.

Міську лікарню №1 побудовано у 1868 році, вона є однією з провідних медичних установ Севастополя. У ній розташовано стаціонар на 792 ліжка, також тут працюють 4 поліклініки та амбулаторія сімейної медицини. Лікарня є базою інтернатури для студентів вищих медичних установ.