ua en ru

Уряд знизив фіскальне навантаження на підприємства протезно-ортопедичної сфери

Уряд знизив фіскальне навантаження на підприємства протезно-ортопедичної сфери Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Для таких підприємств знизили ставку відрахування чистого прибутку до бюджету з 75% до 40%

Кабінет міністрів України знизив фіскальне навантаження на державні підприємства протезно-ортопедичної сфери. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд вніс зміни до порядку відрахування до бюджету частини чистого прибутку державними підприємствами та їх об'єднаннями. Дана постанова передбачає створення конкурентних умов для держпідприємств протезно-ортопедичної галузі шляхом зниження процентної ставки відрахування підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) з 75% до 40% з обов'язковим використанням вивільнених коштів на розвиток виробничої діяльності та модернізації виробництва

Дане рішення дозволить виконати зобов'язання щодо захисту прав осіб з інвалідністю в Україні, зокрема, щодо забезпечення їх технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення та реабілітаційними послугами.

Фото: проект постанови про зниження фіскального навантаження

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті. Розмір щомісячної виплати пільговикам визначається шляхом множення середньої вартості проїзду на 30 поїздок. Виплати будуть проводитися щомісяця до 20 числа.