ua en ru

Уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті

Уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті Фото: засідання уряду (kmu.gov.ua)

Пільговиком замість безкоштовного проїзду будуть виплачувати середню вартість 30 поїздок

Кабінет міністрів України затвердив порядок монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті. Відповідний проект постанови є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, затверджено порядок монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті на міських, приміських та міжміських маршрутах. Фінансування витрат на монетизацію пільг буде здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів, а обласним та Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечити у двомісячний строк затвердити розмір щомісячної виплати пільговикам.

Дія порядку поширюється на потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліквідаторів, дітей потерпілих від Чорнобильської катастрофи у віці від шести років, учасників бойових дій, осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, дітей з багатодітних сімей і т. д.

Щомісячні виплати особам, які отримують пенсії та державні соціальні допомоги, будуть виплачуватися шляхом перерахування коштів на поточні рахунки. Особам, які не отримують пенсії та соціальні допомоги, - на їх особистий рахунок у банку. Розмір щомісячної виплати визначається шляхом множення середньої вартості проїзду на 30 поїздок. Виплати будут проводитися щомісяця до 20 числа.

Фото: порядок монетизації пільг

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабміні готують постанову про запуск монетизації пільг в транспорті. За словами міністра соцполітики Андрія Реви, якщо уряд затвердить постанову, органам місцевого самоврядування необхідно буде передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах.