ua en ru

Уряд розмежував функції Мінрегіонбуду та Мінекономіки, - В.Яцуба

Кабінет міністрів України розмежував повноваження Міністерства регіонального розвитку та будівництва України та Міністерства економіки України. Відповідну постанову «Про формування та реалізацію державної і регіональної політики» уряд прийняв на своєму черговому засіданні 9 червня. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, повідомляє прес-служба відомства.

За словами міністра, документ встановлює, що Мінрегіонбуд в межах його повноважень повинен здійснювати підготовку і реалізацію державної стратегії регіонального розвитку, координацію розробки регіональних стратегій розвитку, підготовку угод регіонального розвитку з питань регіональної політики. В.Яцуба поінформував, що уряд також схвалив проект закону України «Про внесення змін до закону України «Про стимулювання розвитку регіонів». Після того, як цей законопроект прийме парламент, у законі слова «центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики» буде змінено на «центральний орган виконавчої влади з питань регіональної політики».

«Ці два документи дозволять Мінрегіонбуду приймати ефективніші рішення з розробки та реалізації єдиних підходів до формування державної регіональної політики та політики у сфері удосконалення адміністративно-територіального устрою України, вироблення єдиного системного підходу до формування і координації діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації державної регіональної політики і, як наслідок, сприятиме поліпшенню загальної соціально-економічної ситуації у країні», - додав В.Яцуба.

Після набуття постановою чинності, гранична чисельність працівників Мінекономіки буде зменшена на 23 одиниці і, відповідно, збільшена на 23 одиниці чисельність працівників Мінрегіонбуду. Документом також врегульовані питання передачі частини бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на 2010 р. на забезпечення діяльності від Мінекономіки до Мінрегіонбуду у зв'язку з перерозподілом функцій.