ua en ru

Уряд Німеччини закликав Москву та Мінськ звільнити демонстрантів

Уряд Німеччини закликав Москву та Мінськ звільнити демонстрантів Фото: уряд Німеччини закликав звільнити демонстрантів

У Берліні розкритикували масові затримання учасників акцій протесту

Уряд Німеччини вимагає негайно відпустити всіх учасників акцій, які утримуються владою після мітингів у Білорусі та Росії. Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

Представник уряду ФРН нагадав владі у Москві та Мінську про необхідність виконувати їх зобов'язання, сформульовані в документах Ради Європи та ОБСЄ, серед яких - свобода зборів і думок.

В Берліні з "нерозумінням і стурбованістю" сприйняли повідомлення про затримання сотень мирних демонстрантів на акції проти корупції в Москві 26 березня, де, за даними правозахисників, було затримано більше 1000 чоловік а в ході затримання правоохоронці багаторазово застосовували фізичну силу.

А також засудили жорстокий розгін акції у Білорусі 25 березня, де правоохоронці затримали сотні активістів. На мінську акцію в День Волі в столиці зібралися до 2000 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в разі посилення репресій у Білорусі Європейський Союз відмовиться від співпраці з Мінськом. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.