ua en ru

Уряди Ірландії та Північної Ірландії відкинули референдум про об'єднання

Уряди Ірландії та Північної Ірландії відкинули референдум про об'єднання Фото: Ірландія і Північна Ірландія на карті

Більшість населення Північної Ірландії не підтримало Brexit

Уряди Ірландії та Північної Ірландії відкинули пропозицію щодо проведення референдуму про об'єднання. Відповідну пропозицію після референдуму у Великобританії висунула північноірландська партія Sinn Féin, основною програмною засадою якої є об'єднання Ірландії, передає DW.

Прем'єр-міністр Ірландії Енда Кенні заявив, що "нині на порядку денному стоять важливіші речі". Проте ірландські ЗМІ повідомляють, що депутати парламенту країни були відкликані з літньої відпустки для проведення позачергового засідання у понеділок, 27 червня.


Своєю чергою прем'єр-міністр Північної Ірландії Арлін Фостер також відкинула ідею щодо проведення референдуму.

Більшість населення Північної Ірландії під час референдуму про вихід Великобританії зі складу ЄС, який відбувся 23 червня, проголосували за те, щоб Сполучене Королівство залишилось у Євросоюзі. Відтак лідер партії Sinn Féin Деклан Кірні запропонував провести референдум щодо об'єднання Ірландії та Північної Ірландії, яка входить до складу Великобританії.

Нагадаємо, американська інтернет-компанія Google Inc зафіксувала різке зростання пошукових запитів, пов'язаних із отриманням паспорта громадянина Ірландії, наступного дня після проведення у Великій Британії референдуму про вихід зі складу Європейського Союзу.