ua en ru

ПР висловила повну підтримку євроінтеграційному курсу Януковича

Фракція Партії регіонів висловлює свою повну та всебічну підтримку євроінтеграційного курсу Президента України Віктора Януковича, своєї конструктивної законотворчої роботою всіляко сприяє повномасштабному входженню України до загальноєвропейського простору. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Саме за активної підтримки нашої партійної фракції євроінтеграційна політика України вперше за роки незалежності набула необхідну динаміку і реальне прагматичний зміст. За дуже короткий відрізок часу нам вдалося наблизити Україну до Європи, пройти шлях, який інші політичні сили навіть не могли почати... Першочерговим завданням на цьому нелегкому шляху для нас завжди була і є захист національних інтересів, інтересів суспільства і кожного громадянина", - йдеться в заяві партії.

ПР вважає головним орієнтиром євроінтеграційного процесу "створення оптимальних зовнішньополітичних умов для подальшої модернізації всіх сфер суспільного життя, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки, стандартів життя громадян України".

"У будь-якій країні (в тому числі на європейському континенті) відповідальна влада у своїх діях і рішеннях (особливо у зовнішній політиці) керується інтересами суспільства, а не окремих злочинців... Саме інтереси українського суспільства вимагають від нас збалансованого, виваженого підходу до процесу євроінтеграції, всебічного аналізу досягнутих і перспективних домовленостей та угод. На сучасному етапі в контексті глобальних викликів та загроз, що зовнішня політика країни має формуватися передусім на основі національної вигоди і прагматизму", - йдеться в заяві партії.

Крім того, ПР звертає до Президента, прем'єра та спікера Верховної Ради з пропозицією про тимчасову відстрочку підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Також партія звертається до керівництва Європейського Союзу з пропозицією про створення спільної повноважною групи високого рівня з метою розробки комплексного плану першочергових заходів щодо компенсації очікуваних економічних втрат України за підписання угоди про асоціацію з ЄС.