ua en ru

ПР пропонує дозволити переможцям тендеру на забезпечення харчування ЗСУ надавати в оренду кухонне устаткування

Верховна Рада внесе правки до закону про порядок забезпечення армії. Про це РБК-Україна заявив один з авторів проекту закон, народний депутат з фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Ми плануємо внести зміни до закону про господарську діяльність Збройних сил України, а саме в ст. 7 щодо організації харчування особового складу. За нашими розрахунками, цей закон буде ухвалений в цілому вже в березні. А в лютому, коли почне роботу нова сесія Верховної Ради, після ухвалення в першому читанні він буде розглянутий в профільних комітетах. Думаю, що до кінця березня він буде прийнятий в цілому як закон, адже ми не пропонуємо якихось принципових новацій. Ми вносимо правки, які знімуть колізії, що існують на даний момент", - заявив він.

Автор проекту закону відзначив, що на даний момент існує правова колізія, коли компанія, що виграла тендер на забезпечення харчування ЗСУ, не отримує автоматично договір на оренду устаткування, зокрема кухні для виконання угоди: "У результаті виходить часто так, що одна компанія виграла тендер на забезпечення харчування, а друга компанія виграла тендер на оренду устаткування і кухні. Це створювало підстави для всіляких накруток, плутанину з накладними, а також питання у прокуратури".

Парламентарій вважає, що ухвалення правок в закон усуне всі підстави для пред'явлення претензій з боку прокуратури: "Діятиме механізм, як в школах, коли компанія, що виграла тендер на забезпечення харчування, автоматично отримує тендер і на оренду устаткування. Проводити два тендери нелогічно. Наша правка упорядкує порядок забезпечення харчування в нашій армії".

Читайте також: Вивільнені в результаті реформування ЗСУ кошти будуть спрямовані на бойову підготовку та соцзабезпечення військовослужбовців, - Міноборони