ua en ru

Вивільнені в результаті реформування ЗСУ кошти будуть спрямовані на бойову підготовку та соцзабезпечення військовослужбовців, - Міноборони

Вивільнені в результаті реформування Збройних сил України кошти будуть спрямовані на бойову підготовку та соціальне забезпечення військовослужбовців. Про це повідомив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає прес-служба Міноборони.

"Основними завданнями реформування Збройних сил України є підвищення їх боєготовності. У першу чергу реформування торкнеться військ забезпечення", - підкреслив Павло Лебедєв.

Він зазначив, що ЗСУ поступово перейдуть на контрактний принцип комплектування, буде оптимізовано систему військових навчальних закладів, а також військових частин, які не входять до бойового складу української армії.

"Вивільнені кошти будуть спрямовані на бойову підготовку та соціальне забезпечення військовослужбовців", - наголосив міністр оборони України.

Крім того, він повідомив, що диспропорція у грошовому забезпеченні різних видів ЗСУ і родів військ буде вирівняна протягом цього року поетапно: "Вирішується завдання щодо ліквідації диспропорції у грошовому забезпеченні різних видів ЗСУ і родів військ. Вона буде вирівняна протягом цього року поетапно, виходячи з росту економіки України".

Лебедєв також зазначив, що житло військовим будуватимуть на кошти, отримані від продажу надлишкового військового майна на публічних аукціонах.

У той же час міністр зазначив, що буде посилено функції головної інспекції Міністерства оборони та Військової служби правопорядку. "Підхід буде кардинально змінено. Всі порушення, пов'язані з корупцією та службовими зловживаннями у військах, будуть викорінюватись. Дії порушників каратимуться згідно з чинним законодавством. Я особисто триматиму це на контролі", - заявив Лебедєв.

Читайте також: Входження ДержНС в структуру Міноборони завершиться протягом місяця, - Лебедєв