ua en ru

ПР не збирається голосувати за будь-який новий законопроект про декриміналізацію статті "Тимошенко", - Єфремов

Партія регіонів (ПР) не збирається голосувати у Верховній Раді за будь-який новий проект закону про декриміналізацію статті кримінальної справи Юлії Тимошенко. Про це на брифінгу повідомив голова фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це наша точка зору, нашої фракції, і ми її дотримувалися раніше, дотримуємося зараз. Я не думаю, що вона зміниться в перспективі, це логічно", - повідомив він.

Єфремов зазначив, що більшість прислухається до рекомендацій Парламентської асамблеї ради Європи, однак не буде голосувати за проекти законів опозиції, "адже їх хвилює тільки доля ще однієї людини, а не гармонізація законодавства у відповідності з європейськими нормами".
Нагадаємо, що перед перервою в роботі парламенту депутати провалили голосування за проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу щодо гармонізації національного законодавства з позицією ООН проти корупції. "За" ухвалення законопроекту проголосували тільки 159 депутатів.

Після перерви в 12:30 парламентарії повинні перейти до розгляду змін до Кримінального кодексу щодо декриміналізації відповідальності за політичні рішення (проект закону депутата Василя Швеця).