ua en ru

ПР хоче звернутися до КСУ з метою визначення законної дати проведення виборів в Києві, - Колесніченко

У Партії регіонів збирають підписи під зверненням до Конституційного суду України (КСУ), щоб отримати роз'яснення, коли законно проводити вибори в м. Києві. Про це заявив депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"З одного боку, представники меншості вимагають прийняття закону про вибори, з іншого боку, вони вимагають провести вибори 2 червня, хоча чисто процедурно цього зробити не можливо. Перед владою зараз ставляться завдання, які вирішити законно не можливо", - заявив Колесніченко.

За його словами, існує юридичний казус, який викликаний "стрибками по законодавству".

"Вибори в Києві проводилися як позачергові, а по чинній сьогодні Конституції вибори для всіх є черговими - в один і той же день вибори голів і місцевих рад. Тому щоб уникнути незаконного рішення, в Партії регіонів почали збирати підписи - і підписалася вже досить велика кількість депутатів - під зверненням до Конституційного суду, щоб він дав роз'яснення, як нам оцінювати позицію Конституції, яка визначає місцеві вибори для всіх в один і той же час", - повідомив Колесніченко.

Депутат зазначає, що в разі прийняття рішення про вибори з порушенням Конституції, "в будь-яку секунду вибори в Києві можна буде визнати незаконними".

Читайте також: Опозиція не буде блокувати завтра ВР, якщо на голосування буде поставлене питання виборів мера Киева, - депутат "Батьківщини"