ua en ru

Через пожежу на артскладах у Калинівці до відповідальності притягнуть десятки посадовців, - Луценко

Через пожежу на артскладах у Калинівці до відповідальності притягнуть десятки посадовців, - Луценко Фото: вибухи на сладі боєприпасів у Калинівці (УНІАН)

Луценко анонсував швидке завершення розслідування вибухів на складах боєприпасів у Калинівці

У зв'язку із пожежею на артилерійських складах боєприпасів біля Калинівки (Вінницька область), яка сталась рік тому, десятки посадовців будуть притягнуті до відповідальності. Про це журналістам повідомив генеральний прокурор України у Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, розслідування причин вибухів у Калинівському районі скоро буде завершено.

"Тривають експертизи, але вже сьогодні можу офіційно заявити, що всі можливі і неможливі порушення безпеки, в тому числі пожежної, (правила щодо, - ред.) доступу та охорони - були порушені… Що стосується відповідальності, до неї будуть залучатися кілька десятків посадовців", - заявив Луценко.

Він наголосив, що Міноборони та Генштаб ЗСУ мають вжити заходів для передислокації боєзарядів у безпечне місце.

"Міністерство оборони разом з Генштабом має вжити всіх заходів для передислокації військового майна і боєзарядів в безпечні місця. Це питання розглядалося на РНБО, відповідні кошти були виділені", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, за рік розслідування пожежі на арсеналі боєприпасів біля Калинівки (Вінницька область) нікому не повідомлено про підозру. На сьогодні військова прокуратура опитала 920 свідків.

Додамо, що 9 листопада 2017 року військова прокуратура Центрального регіону України назвала причини вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Зокрема, було складено протокол стосовно начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. за недбале ставлення до військової служби.

Як відомо, вибухи під Вінницею на військових складах сталися ввечері 26 вересня 2017 року. Повідомлялося, що на складах зберігалося 188 тис. тонн боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" і "Град".