ua en ru

Вибухи в Калинівці: у військовій прокуратурі назвали причину інциденту

Вибухи в Калинівці: у військовій прокуратурі назвали причину інциденту Фото: вибухи в Калинівці (УНІАН)

Прокуратура вважає винним начальника режимної служби

Військова прокуратура Центрального регіону України назвала причини вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Так, 9 листопада 2017 року складено протокол стосовно начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недбале ставлення до військової служби).

Правоохоронці встановили, що вказаний офіцер неналежно виконував свої службові обов'язки по здійсненню контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарську та технічну території вказаної військової частини, в результаті чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

10 листопада 2017 за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівський районний суд Вінницької області залучив майора Б до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 2465 гривень.

Нагадаємо, вибухи під Вінницею на військових складах сталися ввечері 26 вересня. Повідомлялося, що на складах зберігалося 188 тис. тонн боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" і "Град". Станом на 18 листопада, українські рятувальники вилучили понад 3,6 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні в Калинівці.