ua en ru

Пожежа в Португалії: кількість загиблих зросла до 62, в країні оголошено траур

Пожежа в Португалії: кількість загиблих зросла до 62, в країні оголошено траур Фото: гасіння пожежі (Pixabey)

Від пожежі постраждали близько 20 селищ

В центральній частині Португалії в області Педрогао-Гранде від сильної лісової пожежі загинули 62 людини, ще 54 постраждали і перебувають у лікарні. У країні оголошено триденний траур, передає Reuters з посиланням на заяву уряду.

"Масштаби цього вогню були такими, що ми не пам'ятаємо іншої такої людської трагедії", - сказав прем'єр-міністр Португалії Антоніо Коста в Педрогао-Гранде.

Він також сказав, що важливо зосередитися на запобіганні нових пожеж в умовах тривалої спеки, сильних вітрів і відсутності дощу. Прем'єр-міністр повідомив, що число загиблих може зрости.

Уряд оголосив триденний траур і направив два військові батальйони для допомоги аварійним службам. Європейський союз заявив, що надасть літаки для гасіння пожежі. Франція запропонувала три літаки, Іспанія відправила два.

В селі Нодейріньо, де загинули 11 жителів, державне телебачення показало згорілі автомобілі і почорнілі будинки. Місцеві жителі говорили про сім'ю, яка намагалася покинути небезпечну ділянку на машині, але потрапила в "торнадо вогню".

Повідомляється, що всього постраждали близько 20 селищ.

Співчуття з приводу трагедії висловили Папа римський Франциск і президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед постраждалих від пожежі в Португалії немає громадян України.