ua en ru

Пожежа в Португалії: серед постраждалих немає громадян України

Пожежа в Португалії: серед постраждалих немає громадян України Фото: пожежа в Португалії (webscreenshot/youtube/AFP news agency)

Консул повідомляє про відсутність постраждалих в результаті пожежі в Португалії

Серед постраждалих в результаті пожежі в Португалії немає громадян України. Про це Twitter повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"пожежа в Португалії. Десятки жертв. Консул повідомляє про відсутність серед постраждалих українців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число загиблих у результаті лісових пожеж у Португалії досягла 57, ще 59 осіб отримали поранення і доставлені в лікарні, п'ять з них у важкому стані.

Поліція повідомляє, що можливо, причиною пожежі стала блискавка, яка влучила в дерево. Останнім часом в місцевості Педрогао-Гранде посуха чергувалася з сильними грозами. Офіційні особи зазначають, що можливо, ця пожежа є найбільш смертоносним поодиноким лісовою пожежею в Португалії.

Президент країни Марсело Ребело де Соуза вночі відвідав місце трагедії і висловив співчуття. "Ситуація, на жаль, нетипова... Неможливо було зробити більше, ніж було зроблено", - сказав президент Португалії.