ua en ru

Підвищення мінімальної зарплати поповнить бюджет, - Розенко

Підвищення мінімальної зарплати поповнить бюджет, - Розенко Фото: віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

Уряд мінімум рік обговорював питання підвищення мінімальної зарплати

Підвищення мінімальної зарплати дасть додаткові надходження до Держбюджету, зокрема, через виведення економіки з тіні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі "5 каналу".

"Ми проводили консультації з різними бізнес-асоціаціями, ми проводили консультації з організаціями роботодавців. Тобто ця робота тривала шість місяців. Поступове підвищення купівельної спроможності громадян буде давати кошти економіці не інфляційні, які безумовно перетворюються знову в додаткові надходження до державного бюджету, додаткові надходження в пенсійний фонд України. А це дозволить нам не зупинятися на 3200", - заявив Розенко.

Він також додав, що уряд мінімум рік обговорював питання підвищення мінімальної зарплати.

"Обговорення підняття мінімальної заробітної плати виникло не день, не два назад і не на засіданні уряду. Це питання обговорювалося не менш останній рік. Я як соціальник можу сказати, що ми з підняттям заробітної плати запізнилися щонайменше на рік. Тому що саме рік тому ми прийняли для себе і для всієї країни досить непросте рішення про зменшення ставки єдиного соціального внеску. Ми знизили податковий тиск на економіку, ми знизили податковий тиск на бізнес", - наголосив Розенко.

За його словами, таким чином, через збільшення заробітних плат українці отримали кошти, які раніше сплачувалися через єдиний соціальний внесок.

Нагадаємо, Пенсійний фонд може отримати до 7 млрд гривень від підвищення мінімальної зарплати.