ua en ru

Підвищення акцизу на нафтопродукти серйозно не вплине на споживчу ціну, - А.Кінах

Підвищення акцизу на нафтопродукти серйозно не вплине на споживчу ціну. Про це журналістам повідомив глава Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, передає кореспондент РБК-Україна.

«За нашими даними вплив на інфляцію споживчих цін буде на рівні 0,4%, крім того у випадку неблагополучної ситуації на світових ринках при зростанні цін на нафту. Зараз цього тренда не спостерігається, навпаки ціна зменшується», - сказав А.Кінах.

«Ми прослідкуємо, щоб ніякі оператори ринку, посилаючись на цей чинник, не підняли ціну», - зазначив у свою чергу глава АМКУ Олексій Костусєв.

На думку А.Кінаха, ті рішення, які стосуються підвищення акцизів на нафтопродукти, тютюнові вироби, лікеро-горілчані вироби повинні бути обґрунтованими і збалансованими. «Ще в тому законопроекті, який приймався Верховною Радою під номером 6337, ми максимально знайшли баланс інтересів і кожна ставка акцизів, включаючи нафтопродукти, це був результат загальної дискусії, діалогу уряду і бізнесу», - вважає А.Кінах.

За словами А.Кінаха, він не чекає від підвищення акцизів на нафтопродукти, тютюнові і алкогольні вироби негативних результатів. «Головне, що б всі ці рішення ухвалювалися в балансі між урядом і бізнесом», - резюмував він.