ua en ru

Пошкодження приміщень "Росспівробітництва" є неприйнятним, - АП

Пошкодження приміщень "Росспівробітництва" є неприйнятним, - АП Фото: у Києві розтрощили офіс "Росспівробітництва" (РБК-Україна)

В Адміністрації президента заявляють, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі

Пошкодження приміщень офісу "Росспівробітництва" у центрі Києва під час акції "Смерть Росії" є неприйнятним. Про це сказав заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає "Радіо Свобода".

"Як дипломат хочу зазначити, що акти вандалізму, які відбувалися на території України, - неприйнятні. Ми повинні поводити себе гідно, ми є демократична, цивілізована держава, і не повинні дзеркально робити те, що робить держава-окупант на території України або те, що робить Росія стосовно українців на російські території", - сказав Єлісєєв.

Він також зауважив, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі.

"Україна позиціонує себе як цивілізована держава, де поважають права людей, а також права людей на мирні акції. А це, що відбувається, - це не є зовсім мирним", - сказав заступник глави АП.

Єлісєєв також висловив сподівання, що правоохоронними органами будуть зроблені висновки, аби ті, хто спровокували або були безпосередніми учасниками акції, понесли відповідне покарання.

Нагадаємо, в неділю, 18 лютого у Києві трощили вікна "Сбербанку", "Альфа-Банку" і "Росспівробітництва". За фактом пошкодження будівель поліція Києва проводить дослідчу перевірку. Затриманих поки немає.