ua en ru

Постпред президента доповідатиме в Раді щодо ситуації в Криму

Постпред президента доповідатиме в Раді щодо ситуації в Криму Фото: Борис Бабін на зустрічі з петром Порошенком та Рефатом Чубаровим (facebook.com/petroporoshenko)

Доповідь Бабіна стосуватиметься захисту прав людини в окупованому Криму

Цього пленарного тижня у профільних комітетах Верховної ради заслухають доповідь постійного представника президента України у Автономній республіці Крим Бориса Бабіна. Про це йдеться у порядку денному комітетів Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За даними парламенту, доповідь стосуватиметься ситуації із захистом прав українських громадян в Криму.

"Доповідь постійного представника президента в АРК на виконання плану невідкладних заходів щодо протидії агресії РФ, захисту інтересів держави тагромадян, а також українських юридичних осіб в Криму на 2018-2019 роки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 18 та 19 вересня 2018 року представник Порошенка візьме участь у засіданнях трьох комітетів парламенту: комітету з питань свободи слова, комітеті з питань інформатизації та зв’язку, а також у комітеті ВРУ з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, постійний представник президента у Криму Борис Бабін повідомив у коментарі РБК-Україна, що у Раді останнім часом не розглядають законопроекти щодо Криму.

Як повідомляло РБК-Україна, упродовж 2018 року представництво президента України розробило до 10 законопроектів щодо Автономної республіки Крим, з яких тільки 3 були зареєстровані у Верховній раді.

Додамо, у серпні 2018 року представництво президента України у Автономній республіці Крим закликало державні органи залучитись до роботи над розширенням переліку санкційних компаній РФ, які працюють на території окупованого Криму.