ua en ru

Поставки американської зброї Україні "віддалять" вирішення конфлікту на Донбасі, - Пєсков

Поставки американської зброї Україні "віддалять" вирішення конфлікту на Донбасі, - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков (flickr.com/Алексей М)

У Кремлі відреагували на заяву Волкера про можливості поставок американської зброї в Україну

Поставки американської зброї в Україну "віддалять" від моменту вирішення конфлікту на Донбасі. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, передає "ТАСС".

"Ми неодноразово говорили, що будь-які дії, які будуть провокувати напруженість на розділовій лінії і в цілому провокувати ситуацію, і без того непросту, будуть нас лише віддаляти від моменту врегулювання цього внутрішньоукраїнського питання", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставки зброї Україні, щоб допомогти їй у боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі. За словами Волкера, постачання озброєнь української армії могла б змінити поведінку Москви.

"Оборонне озброєння, яке дозволило б Україні захистити себе і, наприклад, вивести танки, допомогло б зупинити Росію, яка загрожує Україні", - сказав він.