ua en ru

На пост генпрокурора посольство США лобіюватиме Віталія Каська, - джерело в ГПУ

На пост генпрокурора посольство США лобіюватиме Віталія Каська, - джерело в ГПУ Фото (Главком): Віталій Касько

А Сакварелідзе пророкують посаду першого заступника вже нового генпрокурора

Після відставки генерального прокурора України Віктора Шокіна посольство Сполучених Штатів Америки в Україні намагатиметься пролобіювати на посаду глави ГПУ чинного заступника генпрокурора Віталія Каська. Про це з посиланням на одного з радників генпрокурора йдеться у статті РБК-Україна "У ГПУ готуються до можливої ​​відставки Віктора Шокіна".

"Як і Сакварелідзе, Касько користується підтримкою США, але його перевага в тому, що він українець. А Сакварелідзе буде його першим заступником", - уточнив співрозмовник РБК-Україна.

Зазначимо, раніше Касько спростовував, що отримав посаду за протекцією посольства США. А також запевняв, що не прагне на посаду генерального прокурора України.

Втім, за інформацією джерела в ГПУ, амбіції стати головним на вул. Різницькій має ще один заступник генпрокурора Анатолій Матіос, який курирує Військову прокуратуру. "Команда Матіоса почала робити заміри медійного поля. Вивчають його впізнаваність", - зазначив співрозмовник РБК-Україна в ГПУ.

При цьому слабким місцем Матіоса в боротьбі за крісло генпрокурора може стати те, що у 2010-2012 роках він працював заступником голови головного контрольного управління Адміністрації Президента при тодішньому главі АПУ, а нині нардепі з "Опозиційного блоку" Сергієві Льовочкіну.

На момент здачі матеріалу з Анатолієм Матіосом зв'язатися не вдалося.
Водночас в оточенні Віктора Шокіна вважають, що найбільш прийнятним для Президента Петра Порошенка його наступником стане нинішній перший заступник голови ГПУ Юрій Севрук.

Нагадаємо, як повідомлялося з посиланням на джерело в Генпрокуратурі, Віктор Шокін серйозно хворий і подасть у відставку у вересні-жовтні.