ua en ru

Шокін серйозно хворий і подасть у відставку у вересні-жовтні, - джерело в ГПУ

Шокін серйозно хворий і подасть у відставку у вересні-жовтні, - джерело в ГПУ Фото: Віктор Шокін

Шокін працюватиме до осені

Генеральний прокурор України Віктор Шокін серйозно хворий і подасть у відставку у вересні-жовтні. Про це йдеться в статті РБК-Україна "У ГПУ готуються до можливої ​​відставки Віктора Шокіна".

"Він серйозно хворий. Я так розумію, ще при його призначенні було обумовлено, що він працює до осені, а потім дає дорогу молодим. Він подасть у відставку у вересні - першій половині жовтня", - сказав РБК-Україна один з помічників генпрокурора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для розгляду відставки генерального прокурора Віктора Шокіна не вистачає ще 41 підпису. Про це в ході брифінгу в понеділок, 17 серпня, в Києві повідомив нардеп, голова парламентського комітету по боротьбі з корупцією Єгор Соболєв.

"Станом на сьогодні - 109 підписів зібрано. Треба ще 41 підпис, щоб ми могли розглянути відставку генерального прокурора і проголосувати за його вигнання", - сказав Соболєв.

Нардеп також повідомляв, що повноваження щодо збору підписів за відставку Шокіна в парламенті з недавніх пір переведені на нього. Крім того, він розповів, що збір підписів знову активізувався у зв'язку з перекладанням обов'язків процесуального нагляду за розслідуванням справ ТОП-корупціонерів заступнику Шокіна Олегу Заліско. Останній, за його словами, причетний до "зливу" справ щодо екс-чиновникам Януковича.