ua en ru

Посольство України пояснило скорочення допомоги від США фінансовою стабілізацією

Посольство України пояснило скорочення допомоги від США фінансовою стабілізацією Фото: посольство України у Вашингтоні

Фактичне зменшення американської допомоги Україні у 2018 році становитиме близько 30%

Інформація про скорочення американської допомоги на 68,8% має розглядатися з урахуванням фінансової допомоги Сполучених Штатів Україні у формі кредитних гарантій. Про це повідомило посольство України у США у Facebook.

"Зокрема, у 2016 році США надали Україні кредитні гарантії у розмірі 1 млрд доларів, що потребувало фінансування з бюджету Сполучених Штатів обсягом близько 300 млн доларів", - пояснюють у посольстві.

Українські дипломати стверджують, що у 2018 році "завдяки досягнутій фінансовій стабілізації та очікуваному зростанню економіки України" сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій.

"Враховуючи зазначене, фактичне зменшення американської допомоги Україні у 2018 році становитиме близько 30%, що дозволяє продовжити реалізацію більшості діючих програм допомоги нашій країні", - зазначають у посольстві.

При цьому наголошується, що в оприлюдненій інформації щодо бюджетних пропозицій Адміністрації США фінансування програм в Україні становитиме майже 50% від усіх коштів, передбачених на програми американської допомоги для країн регіону Європи та Євразії, що зазнали скорочення на 57,4%.

UA/EN Посольство України в США занепокоєне інформацією у американській пресі щодо бюджетних пропозицій Адміністрації Спо...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США 25 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проект бюджету США на 2018 рік передбачає скорочення допомоги Україні на 68,8%.