ua en ru

Посольство США засудило напад на кінопоказ в рамках "КиївПрайд"

Посольство США засудило напад на кінопоказ в рамках "КиївПрайд" Фото: посольство США в Києві (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

У посольстві сподіваються на співпрацю правоохоронців та суспільства для безпечної участі українців у таких заходах

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні засуджує напад на відвідувачів приурочених до "Київпрайду" заходів. Про це посольство повідомило у своєму Facebook.

Зазначимо, напад відбувся у ході показу фільму про Марш рівності.

Посольство США засудило напад на кінопоказ в рамках "КиївПрайд"

"Ми засуджуємо напад на осіб, у тому числі неповнолітніх, під час показу фільму про Прайд у Києві. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи, громадянське суспільство та інші члени спільноти тісно співпрацюватимуть для того, щоб українці могли безпечно і безбоязно брати участь у подібних заходах", - підкреслили у посольстві.

Як писало РБК-Україна раніше, у Києві на заходах, приурочених до проведення Маршу рівності в Києві, невідомі скоїли кілька нападів на відвідувачів. Так, організатори "Київпрайду" закликають людей, які були присутні або ще планують відвідати заходи, бути пильними і обережними.

Один з потерпілих зазначав, що під час нападу невідомі били його ногами і заливали перцевим газом.

Нагадаємо, у Києві з 16 по 23 червня 2019 року відбувається масштабна ЛГБТ-подія. Крім безпосередньо Маршу рівності-2019, який пройшов у неділю, проходять дискусії, кінопокази, вечірки, воркшопи та ін.