ua en ru

Посол розповів, скільки українців виїхали до Білорусі через конфлікт на Донбасі

Посол розповів, скільки українців виїхали до Білорусі через конфлікт на Донбасі Фото: Ігор Кизим (mfa.gov.ua)

Всього три українця в Білорусі мають статус біженця

На даний момент близько 45 тисяч українців проживають Білорусі, з них близько половина переїхали з Луганської та Донецької областей. Про це розповів посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю "Главком".

"Називають різні цифри - 160 000 - 170 000. Але я звертався до офіційних органів Білорусі - в Департамент громадянства і міграції Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь. Будь-яка особа, яка приїжджає, в тому числі, в Білорусі, повинна бути зареєстрована. Всього в даний час зареєстровано близько 45 000 громадян України, які проживають у Білорусі. Це люди, яким надано дозвіл на постійне та тимчасове проживання. Частина з них - приблизно половина переїхала із Луганської та Донецької областей України. Однак ми знаємо, що ці люди українці і наша держава ними має займатися. Три людини мають офіційний статус біженця, 1600 громадянам надано додатковий захист", - сказав Кизим.

Нагадаємо, також Кизим розповів, що під час візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну були підписані контракти на суму близько 50 млн доларів.