ua en ru

Після підвищення тарифів на енергоносії 30% населення отримуватимуть по 500 грн субсидії на їх сплату, - Яценюк

Після підвищення тарифів на енергоресурси 30% українських сімей отримуватимуть по 500 грн компенсації на їх сплату.

Після підвищення тарифів на енергоресурси 30% українських сімей отримуватимуть по 500 грн компенсації на їх сплату. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністрі України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що в сьогоднішніх умовах Кабмін зобов'язаний підняти тарифи на енергоносії для того, щоб держава не збанкрутувала.

"Росія має власний газ, але на 40% продає його для свого населення дорожче, ніж в Україні... Ми повинні сказати правду: тарифи для енергоносії будуть підняті. Щоб не збанкрутувала Україна, щоб відновити наш енергетичний баланс...Але якщо раніше це майже 5 млн громадян потрапляли під субсидії, то зараз це буде 30% всієї сімей України. Це найбільш амбітна програма підтримки мало забезпечених", - сказав Яценюк.

За його словами, соціальною програмою допомоги малозабезпеченим сім'ям буде охоплено 4 млн домогосподарств.

"4 млн домогосподарств ми покриваємо соціальною програмою допомоги, це 30% населення. Кожна малозабезпечена сім'я буде отримувати додатково до 500 грн, уряд прийняв відповідне рішення", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, вчора в НАК "Нафтогаз України" повідомили, що з 1 травня 2014 р. ціна на газ для населення України підвищиться мінімум на 50%.