ua en ru

Порошенко заявив, що у 2018 санкціонував спецоперацію по "вагнерівцях"

Порошенко заявив, що у 2018 санкціонував спецоперацію по "вагнерівцях" Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що у кінці 2018 року санкціонував проведення спецоперації спецслужб по затриманню найманців ППК "Вагнер".

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Я хочу підкреслити, що ще в кінці 2018 року тодішній верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко санкціонував проведення цієї операції", - заявив Порошенко.

Він також додав, що не дасть закрити, заговорити, оббрехати або вислизнути від відповідальності за вчинення злочину державної зради.

"Зусиллями десятків українських героїв, які мали на меті залучити в Україну і судити тих, хто причетний до знищення літака MH17, а не судити невинного Назарова за збитий Іл-76 з десантниками в Луганському аеропорту", - додав п'ятий президент.

За словами Порошенка, спецоперація із затримання "вагнерівйів", на жаль, була зірвана конкретними особами.

Крім того, він порадив створити тимчасову слідчу комісію і допитати всіх учасників процесу, а також не допускати тих, хто може впливати на об'єктивність, незалежність і чесність "розслідування, яке точно буде проведено".

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які опинилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії і оселилися в санаторії під Мінськом.

Імена багатьох з 33 затриманих у Білорусі бойовиків є в українській базі "Миротворець" - як учасників війни на Донбасі.

Білорусь 14 серпня видала Росії 32 бойовиків, а президент України Володимир Зеленський назвав такий крок несправедливим рішенням, наслідки якого будуть катастрофічними.