ua en ru

Порошенко за продовження консультацій контактної групи Кучми в будь-якому прийнятному місці, - АПУ

Президент України Петро Порошенко готовий до того, щоб контактна група за участю другого Президента України Леоніда Кучми, спецпредставника голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посла Росії Михайла Зурабова продовжила роботу в будь-якому прийнятному місці.

Президент України Петро Порошенко (на фото) готовий до того, щоб контактна група за участю другого Президента України Леоніда Кучми, спецпредставника голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посла Росії Михайла Зурабова продовжила роботу в будь-якому прийнятному місці. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий в ході сьогоднішньої зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, повідомляє прес-служба Президента.

"Ми готові до продовження консультацій за участю контактної групи в будь-якому прийнятному місці для пошуку шляхів мирного вирішення", - повідомив Чалий.

В ході зустрічі заступника глави АПУ підкреслив, що ситуація в Україні потребує подальшої широкої міжнародної підтримки. Від імені Президента він подякував лідерам держав, які підтримують позицію України в пошуках мирних шляхів врегулювання ситуації на сході.

Нагадаємо, в тристоронню контактну групу з мирного врегулювання ситуації на сході України, крім Кучми, входять спеціальний представник голови ОБСЄ Хайда Тальявіні і посол Росії в Україні Михайло Зурабов. Всього відбулося два засідання групи. Обидва в Донецьку в кінці червня. У них також брали участь лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук і один з лідерів самопроголошеної ДНР Олександр Бородай.

1 липня уповноважений Президента України з врегулювання ситуації в східних регіонах країни Ірина Геращенко заявила, що наступне засідання контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в Мінську (Білорусь).

З 1 липня Порошенко відновив антитерористичну операцію на Донбасі.